Central Station

The Bay Area's Newest Destination

Monday, March 2, 2009

History in the Gardens


Throughout the project, Miller Company has sited historic elements saved from the original cannery building into the garden areas. In the western entry area historic cast iron wheels, magnificent survivors of the industrial age from the ice making machinery, have been mounted as a sculptural reminder of what once was at the heart of the building. At the eastern end of the Entry Dining Courtyard the factory's original industrial scale, originally used to weigh cans before being loaded onto trains, is placed at the building entrance. Miller Company also incorporated antique switchgear, valves, and gauges now repurposed throughout the project marking underground pipes. Finally, electrical panels from the original cannery are placed at the end of each courtyard. Take a stroll through the grounds and enjoy!

Labels: , , ,

0 Comments :

Post a Comment

Subscribe to Post Comments [Atom]

<< Home